zaterdag 2 augustus 2014

Nog 3 weekjes geduld... en dan gaan we weer naar Costa Rica!

Wat in maart nog heel ver weg leek, komt nu toch echt snel dichterbij. Over drie weekjes zitten we in het vliegtuig, eerst een lange vlucht naar Panama en dan nog ruim een uur naar San José. En ja, uiteraard gaat Stan met ons mee. Ik kan haast niet wachten, sinds onze eerste reis naar Costa Rica in 2009 heeft er nooit meer zo'n lange tijd tussen twee reizen gezeten. Maar ondertussen is er volop contact met Costa Rica, via het forum, Facebook en de laatste paar maanden weer wat mailtjes om hotels vast te leggen. Zo weten we dat het gigantisch regent, al wekenlang, in een deel van het land. Aan de andere kant, waar wij heen willen, is het nu veel te droog voor de tijd van het jaar. We gaan in de regentijd, oftewel de groene tijd, dus we verwachten wel een dagelijkse regenbui. Vandaag konden we daar in Alkmaar alvast aan wennen, Stan keek z'n ogen uit en maakte voor het eerst een echte onweersbui mee.

Aangezien we tijdens onze eerste reis door Costa Rica, ook in augustus/september, routes niet konden rijden door weggespoelde wegen en bruggen, hebben we niet de hele route vastgelegd. De hotels die we heel graag willen bezoeken, hebben we aan het begin van de reis gepland. Daarna zien we wel, we hebben weer een RAV dus we kunnen gaan waar we willen.
We hebben wel een globale route uitgestippeld. Noord-West Costa Rica hebben we nog niet bezocht, dus willen we hier graag een kijkje nemen. Bij B gaan we een bekende opzoeken en bij C heb ik een hotel/ranch gereserveerd. En daarna zien we het wel! In het Westen hebben we leuke hotels op internet gevonden en aan de Caribische kant weten we de weg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten