zaterdag 30 april 2016

Terug in Thailand

Nog nooit hebben we zo de dagen voor de vakantie afgeteld als voor deze reis. Stan was er meerdere keren per dag mee bezig, streepte de dagen weg op een kalender en haalde het vakantieboek van Thailand 2013 er nog maar eens bij. Onze vakantie begon dinsdag, toen we na een snelle maaltijd Jos, Maartje en Pien naar Schiphol brachten. Stan en Pien werden enorm enthousiast van de vliegtuigen die we onderweg al zagen maar nadat we de koffers hebben ingeleverd, reden Stan en ik weer naar huis. Zij vlogen alvast naar Bangkok voor de eerste twee vakantiedagen, wij volgen overmorgen. 

De volgende dag, Koningsdag, hadden we alle tijd om rustig onze koffers in te pakken. Omdat we alleen maar hitte verwachten, hebben we aan twee koffers genoeg met z'n viertjes. Een draagzak, de trunky met speelgoed en drie rugzakken erbij en het past prima. De weersvoorspelling geeft aan dat we veel hitte kunnen verwachten, het is in Chiang Mai al dagenlang 40C of warmer... We hopen dat het meevalt en anders kunnen we rustig wennen aan de hitte in ons eerste hotel waar we vijf nachten blijven.

Donderdag is het eindelijk zover, na een lange ochtend wachten komt mijn moeder ons ophalen. Als Mats zijn middagslaapje voorbij is, stapelen we de koffers in de auto en gaan op pad. Van de verwachte drukte op Schiphol merken we niets, deels omdat we met 'baby' Mats overal zo door kunnen lopen. Na de douane spelen we in het NEMO science center en eten we nog wat bij de grote gele M. Bij het boarden mogen we ook zo doorlopen en krijgen we van KLM een extra stoel voor Mats. Heerlijk een rij van 4 met z'n 4en, dat valt mee! Om 17.45 uur vertrekken we voor een vlucht van 10 1/2 uur. Gelukkig stribbelt Mats niet heel erg tegen als hij in de gordel moet en snel mag de gordel weer los. We spelen wat, lopen wat rond en dan wordt het eten geserveerd. Stan z'n kindermaaltijd van hamburger en friet smaakt nergens naar maar hij eet er flink van. Onze pasta is behoorlijk vies, maar we hebben weer wat binnen.

Na het eten is het rond 8 uur en hopen we dat de kids gaan slapen. Het is nog licht in het vliegtuig, maar als de koffie opgehaald is worden de raampjes gesloten en het licht gedimd. Het duurt uiteindelijk nog tot 9 uur voordat Stan, liggend tussen ons in, en Mats, bij Chris op schoot, in slaap vallen. We proberen zelf ook wat te slapen, helaas ligt er regelmatig een ander kind te krijsen maar we kunnen wel lekker relaxed zitten. We wisselen Mats een keer af en na een uur of 6 wordt er weer een raampje geopend en wordt het weer licht. We hebben dan nog ruim 2 uur te gaan, maar met een ontbijtje en wat rondlopen gaat dit vrij snel voorbij. Als we eenmaal geland zijn, moeten we lang wachten voor de wandelwagen uit het vliegtuig komt. Dan halen we onze bagage op en checken deze in voor onze volgende vlucht naar Chiang Mai. Ondertussen kunnen Stan en vooral Mats een beetje wennen aan de aandacht van de Thai, er zijn heel wat foto's gemaakt van een vrolijk zwaaiende Mats en verlegen Stan.

Als we naar de bagagecontrole lopen, zien we Jos, Maartje en Pien in de rij staan. De timing is perfect, nu kunnen we met z'n allen nog wat drinken en dan naar de gate. De vlucht naar Chiang Mai is maar een uurtje maar we zitten toch in een gigantisch, half leeg vliegtuig. Stan kan lekker bij het raam zitten en ik heb met Mats een rij van 4. Mats valt tijdens het opstijgen in slaap en wordt wakker als de landing wordt ingezet. Prima! Het vliegveld van Chiang Mai stelt niets voor, maar opnieuw wachten we lang op de wandelwagen. Dan zien we iemand staan met een bordje en kunnen we mee naar de auto van het hotel. Na een half uurtje zijn we bij het hotel, waar we de spullen in de kamer neergooien en snel de zwemkleren aanpakken. 

De temperatuur is helemaal prima, het heeft net, voor het eerst in 6 maanden, flink geregend en het is afgekoeld. Het voelt zelfs fris als we uit het water komen. Om 5 uur gaan we douchen en terwijl de kids spelen in de speeltuin op het resort, wordt onze eerste, erg lekkere Thaise maaltijd bereid. Na het eten gaan we terug naar de kamer, Stan vraagt zelfs of hij naar bed mag en Mats en ik liggen niet veel later ook te slapen, in afwachting van wat de jetlag ons brengt. Dit valt enorm mee, we slapen de hele nacht door en als ik op m'n telefoon kijk is het al 9 uur, lekker uitgeslapen! Om half 10 gaan we ontbijten en dan trekken we de zwemkleding weer aan voor een dagje zwembad.

Bij het hotel kunnen we fietsen lenen en Maartje en ik fietsen naar de 7/11 voor wat lekkers en luiers voor Mats. Als we terugkomen zijn de kids uit het zwembad gehaald om de felle zon te ontwijken. We lunchen wat en daarna betrekt de lucht. Het begint te regenen, waaien en onweren. De stroom valt uit en we hangen wat rond in de hoop dat het beter wordt. Met een kaartspelletje en een middagdutje zijn de kids toch zoet en vlak voor etenstijd gaat het licht weer aan. Na het eten begint het weer te onweren en gaat het licht weer uit. Gelukkig krijgen we de stroom en daarmee de airco weer terug voor we naar bed gaan. Opnieuw hebben we een rustige en lange nacht. De kids slapen van 9 tot 9 met maar een kort wakker moment van Mats. Ik ben in tijden niet zo uitgerust geweest :)

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten