maandag 2 mei 2016

Relaxen, fietsen en olifanten

Na weer een goede nacht staan we vrolijk op en gaan om half 10 ontbijten. Vandaag willen we gaan fietsen en gelukkig is er van het noodweer van gister niets meer te merken. Helaas heeft Pien een minder goede nacht gehad en we starten daarom rustig op. Jos fietst naar de apotheek voor een hoestdrankje en daarna pakken we de tassen. We kiezen fietsen uit, Stan en ik op een fiets met aanhangfiets en Chris en Mats een fiets met een zitje achterop. Het is lekker warm als we vertrekken, maar dankzij de rijwind is het goed te doen. In een half uurtje fietsen we via twee tempels naar een canyon. De tempels bezoeken we niet, het is te warm voor 200 traptreden naar de eerste tempel en bij de tweede tempel is niet zoveel te zien. 

Rond 12 uur komen we aan bij de canyon van Hang Dong, wat als een attractie wordt aangeprezen. Het valt me wat tegen, na de 'echte' canyons in Amerika en Zuid-Afrika ook wel wat verwend. Deze canyon is ontstaan als stuwdam en wordt nu ook voor toeristen gebruikt. Er is een klimwand en je kunt van een hoge 'klif' naar beneden springen. We drinken en eten wat in een restaurantje met uitzicht op de canyon, hier is het prima uit te houden! Als de kids vervelend worden gaan we weer op de fiets terug naar het hotel. 
We zijn redelijk oververhit van de fietsrit en behalve Mats, die op de fiets al in slaap viel, springen we weer in het zwembad. Wat een heerlijk hotel is dit, we hebben een prima kamer met een aparte slaapkamer voor Stan, een keuken en een overdekt terras. Deze kamer ligt aan de rustige, doorgaande weg, maar is slechts 25 meter lopen vanaf het restaurant. Dankzij de babyfoon kunnen we gewoon gaan zwemmen terwijl Mats in de airco ligt te slapen. Om een uur of 4 spoelen we ons af en regelen we een taxi om ons naar Chiang Mai te brengen. Maartje en Pien blijven in het hotel, Jos, Christiaan, Stan, Mats en ik stappen in de open taxi voor een rit van ongeveer een half uur naar de nachtmarkt. Op de markt wordt heel veel troep verkocht. Wel een bijzonder momentje is het als om 6 uur wordt omgeroepen dat we uit respect stil blijven staan terwijl het volkslied wordt gespeeld. De hele markt staat ook echt stil. Mats, in de draagzak bij Christiaan op z'n rug, is het hier niet helemaal mee eens. Mats heeft wat zonnebrandcreme in zijn ogen gekregen en in combinatie met het wandelen in de richting van de laagstaande zon huilt hij tranen met tuiten. Toch is hij af en toe nog vrolijk als er bijvoorbeeld een hondje te zien is. We eten wat saté en loempia's op straat en voor de kids haal ik een paar croissantjes. We bezoeken een mooie houten tempel en lopen bij een andere tempel weer weg als blijkt dat vrouwen niet welkom zijn. Met nog een loempia en wat zoetigheid in de tas zoeken we een taxi op en tegen half 8 zijn we weer bij het hotel. Pien en Maartje zitten te eten in het restaurant en even  later gaan we met de kids naar de kamer. We spelen nog wat en om half 9 liggen de jongens weer lekker te slapen. Stan is eigenlijk nog te wakker en roept ons nog een paar keer, maar om 9 uur kunnen we we weer met de babyfoon naar het restaurant voor een spelletje met Jos en Maartje. Voor het eerst in jaren speel ik weer eens een kaartspelletje, hartenjagen, en ik weet het zowaar nog te winnen ook. Om 11 uur gaan we weer slapen. 

Stan roept me midden in de nacht, dorst. Ook Mats meldt zich even later, maar we slapen toch weer door tot na half 9. We zitten met een dilemma, we willen eigenlijk wel een olifantenpark bezoeken, maar geen ritje maken of een halve dagtour doen. Ook raften of wandelen, wat meestal bij zo'n toer hoort, hoeft van ons niet. We weten wel parken waar dit niet hoeft, maar die zijn minimaal een uur rijden en dat is ook niet ideaal met de kids. We overleggen met hoteleigenaar Hans en hij regelt dat Mae, een van de dames die in het hotel werken, ons naar een olifantenpark brengt dat niet te ver weg is. Tegen 11 uur rijden we in de luxe taxibus van het hotel weg. Wij kijken lekker naar de omgeving en de kids naar een filmpje op het schermpje in het plafond. Onderweg kopen wen een paar trossen bananen, waarvan Stan in eerste instantie niet gelooft dat die voor de olifanten zijn. Na ruim een half uur rijden we door een paar toeristische dorpjes in de bergen en plotseling zien we wat olifanten langs de weg. Deze olifanten worden gebruikt voor de dagtours, maar die worden op het moment niet zoveel geboekt, het is laagseizoen. We kijken vanaf een afstandje naar de olifanten en de kids zijn zeer onder de indruk. Wat gaaf om ze van zo dichtbij te zien! Mae is met ons meegelopen en praat met een mahout, een eigenaar van een olifant. We mogen de olifanten bananen geven en dan lopen we tussen de olifanten door, bananen in slurfen te geven. Dit gaat Stan en Pien echt te ver, ze vinden het heel eng. Mats lijkt het eerst wel leuk te vinden, maar als zo'n grote slurf te dichtbij komt, haakt hij ook af. Uiteindelijk delen Jos, Christiaan en ik zelf de bananen uit, ik vind het wel heel leuk!! De mahout laat de olifant op m'n hand en arm blazen, wat van Stan niet mag. Van een afstandje moet Stan wel lachen als de olifant m'n Teva's losmaakt. We aaien een jonge olifant, alsof je een bezem aait, maken nog wat foto's en besluiten dan te vertrekken. Stan is blij als hij weer in het hok, een soort stalletje tussen de weg en de olifanten, staat. 
Het olifantenparkje ligt naast een rivier en Jos heeft aan de overkant al een leuk restaurantje gespot. Over een wiebelende hangbrug bereiken we de overkant. Het restaurantje ligt er prachtig bij, helaas duurt het ontzettend lang voordat het eten geserveerd wordt. We spelen nog even bij de rivier, maar door de olifantenpoep en de bijbehorende muggen houden we het snel voor gezien. Om 2 uur stappen we weer in de taxibus voor de terugrit naar het hotel. Wat een gave, voor ons perfect geregelde tour was dit!!! Stan heeft in de taxi zijn zwembroek al aan, zijn gewone broek was in de rivier nat geworden. Bij het hotel aangekomen, duikt Stan meteen weer met Pien het zwembad in en Christiaan en ik brengen Mats weer naar bed. Het is lekker warm geworden en het zwembad zorgt voor verkoeling. Christiaan en Jos fietsen nog eens naar de 7/11 voor wat chips en nootjes en we kletsen wat met andere Nederlandse hotelgasten. 

Het is nu 5 uur, Mats ligt nog te slapen en de rest ligt in het zwembad. Ik type m'n tweede blogberichtje en straks gaan we weer lekker eten. Wat een leven hier :))

Als Mats wakker is ga ik nog even zwemmen met Stan en Mats, terwijl de rest zich gaat douchen. Als ook wij uitgezwommen en gedoucht zijn, komen Maartje en Pien ons halen. De kids lopen gezellig samen naar het restaurant waar we weer heerlijk eten. Morgen hebben Jos en ik kookles, we bezoeken eerst een markt en dan gaan we koken, hier kijk ik echt naar uit! Om half 9 liggen de kids weer in bed, schrik ik op ons terras op van een behoorlijke spin en dan is het tijd voor weer een spelletje kaarten... 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten