maandag 9 september 2013

Genieten van prachtig weer in ons fantastische resort

Zo tegen het einde van de vakantie krijg ik altijd het gevoel dat ik van alle momenten nog meer moet genieten. Niet alleen van wat we doen en zien, maar nu vooral ook van het met z'n drietjes samen zijn. Dat is vandaag heel goed gelukt! We waren weer lekker vroeg wakker, het ritme van om 7 uur opstaan gaat steeds gemakkelijker. Zeker als je de gordijnen open doet en het zonnetje vol ziet schijnen, wat een verschil met gistermiddag! Omdat voor vanmiddag ook weer veel regen werd voorspeld, wilden we er vanmorgen op uit. Maar niet voordat ik mooie foto's heb kunnen maken van het prachtige resort waar we verblijven. Ook hebben we heerlijk ontbeten. Je kunt hier als ontbijt bestellen wat je wilt, alles zit bij de kamerprijs inbegrepen. Dus stond onze ontbijttafel vol met toast, omelet, wafels en natuurlijk worstjes voor Stan. Alles ging op, heerlijk. Al vanaf het moment dat Stan wakker werd, zei hij 'visjes water, visjes kijken'. Na het ontbijt pakte hij m'n hand en zei iets dwingender 'visjes kijken!'  We zijn op de brug bij het water gaan zitten en hebben uitgebreid de visjes bestudeerd. Sommige vissen zijn zo groot dat ze niet eens rechtop kunnen zwemmen. En het zijn er veel! Stan was niet bij de vijver weg te krijgen, totdat ik hem ervan heb overtuigd dat de visjes nu echt moesten gaan slapen. Nu kon ik ook mijn spullen bij elkaar zoeken en konden we op pad.

Gisteravond las ik op internet dat er in het meer een eiland is met apen, die als ze gevoerd worden vanaf een boot zelfs in het water springen. Nou hebben wij een hekel aan het voeren van wilde dieren, maar we wilden hier wel een kijkje nemen. Bij het visitors center van het Nationale Park hebben we om informatie gevraagd en met hulp van foto's en een beetje Engels waren we er snel uit. Drie kwartier varen met een bootje voor 12,50€, prima! De kapitein werd gebeld en na een kwartiertje konden we meelopen naar een bootje. Het viel ons op hoe droog het gebied was, ondanks de gigantische regenbui van gister. Het bootje was helemaal perfect voor ons, vrij hoog zodat Stan zonder problemen lekker kon bewegen en met een dakje voor de benodigde schaduw.

De boottocht was prachtig, over het grote meer, langs met regenwoud begroeide heuvels en door ondiep water met planten en watervogels. Maar het leukste waren toch wel de aapjes. We hadden wat twijfels of onze vraag, om naar Monkey Island te varen, wel was overgekomen. Stan vond het bootje varen wel leuk, de koeien in de verte interessant, maar bij de aapjes had hij alle aandacht erbij. Een groep van een stuk of 20 apen kwam op de boot af toen we aan kwamen varen bij een klein groen eilandje, wat een leuk gezicht! Omdat wij geen eten naar ze gooiden, bleven ze wel op de kant. Er dreef een grote dode slang in het water, hier reageerden verschillende aapjes nogal wild op. Maar andere aapjes gingen mekaar rustig zitten vlooien. Na een paar minuten gingen we weer verder, om even later bij een ander eilandje nog een paar apen te zien. De foto's volgen als we thuis zijn...

Na een uurtje stonden we weer bij de informatiebalie, 'zijn hier misschien nog meer leuke dingen te doen?' Helaas bood het negatieve antwoord weinig mogelijkheden, de meeste wegen zijn afgesloten. Omdat we nog wel iets wilden doen, hebben we het gps systeem om toeristische attracties gevraagd. Ze kwam met een canyon op een half uurtje rijden, dat leek ons ook wel wat. Na de indrukwekkende Grand Canyon en prachtige Bryce Canyon in Amerika en de Blyde River Canyon in Zuid-Afrika, waren we wel benieuwd naar dit exemplaar. We verwachtten niet zo veel, ik had er tenslotte nog niets over gelezen in een reisgids of op internet. De route naar de canyon was in ieder geval al mooi, we moesten al snel een prutweggetje op en konden weer een kijkje nemen in het niet-toeristische Thailand. Toen we uiteindelijk de bestemming hadden bereikt, was er in de verste verte geen toeristische attractie te bekennen. We stonden voor een oude vergane poort met een verroeste slagboom. Deze stond omhoog, dus we konden wel het terrein oprijden. De wegen die mevrouw gps hier dacht te vinden, bestaan al niet meer, alles is overwoekerd en groen. En ja, er was wel een kloofje te vinden op het terrein, maar dat had ook een riviertje kunnen zijn. Het wemelde er van de muggen, dus we zijn weer snel omgekeerd.

We besloten terug te rijden naar het resort en onderweg ergens te lunchen. Toen ik met het gps systeem bezig was, viel mijn oog op een point of interest op slechts 4 minuten afstand: een gevangenis. We kennen de horrorverhalen over Thaise gevangenissen en hebben deze gezien in series als 'Locked up abroad'. We werden nieuwsgierig, dus hebben we de gevangenis aangeklikt en zijn weer gaan rijden. Helaas bleek de gevangenis een Educational Center te zijn en leek het meer op een resort dan op wat we kennen van televisie. We kwamen onderweg geen leuk restaurant tegen en zijn gestopt bij de 7/11 supermarkt. Deze winkels vind je in ieder stadje en ze verkopen er onder andere warme maaltijden en snacks als bapaobroodjes, pizzatosti's en knakworsten. We hebben wat lekkere dingen uitgekozen en laten opwarmen. Toen zijn we snel naar het resort gereden, waar we alles op het balkon hebben opgegeten.

Het was inmiddels al 2 uur en nog steeds zonnig. Omdat Stan nog niet klaar leek voor een middagslaapje, zijn we gaan zwemmen. In dit zwembad is een deel perfect geschikt voor ons. Stan kan er precies lopen en wij kunnen tot ons kin onder water zitten. Heerlijk verkoelend en wat vindt Stan het prachtig! Na een uurtje waren we verweekt en zijn we weer naar het huisje gelopen. Toen Stan lekker ging slapen, merkten wij pas echt het verschil met gister, toen zaten we op het balkon, nu was het daar bloedheet in de volle zon, zonder een zuchtje wind. We zijn een rondje over het resort gaan lopen, op zoek naar leuke beestjes. Bij de waterkant waaide een lekker koel briesje, maar helaas zagen we weinig bijzondere dieren. Wel heel veel libelles en natuurlijk de 'gangbare' vogels zoals koereigers en andere soortgenoten.

Na een half uurtje was de zon gedraaid en konden we in de schaduw op ons balkon zitten. Wat een kadootje zeg, dit mooie weer. Het was al vier uur en nog steeds zon in plaats van de verwachte regen. Er hingen wel erg dreigende luchten, maar het bleef heerlijk warm en droog. Terwijl we rustig met een boek en spelletje zaten, hoorden we een gekrijs achter ons. Ik zei nog dat het vast een paar ganzen waren, maar even later keek Christiaan recht in een oog van een neushoornvogel. Eén oog, het andere oog zit zo aan de andere kant van zijn kop dat je nooit twee ogen tegelijk ziet. Dat dit niet zo handig is zie je als het beest in de rondte gaat kijken, zijn hele kop beweegt dan mee. Twee neushoornvogels zaten in de boom naast ons boothuis en wij hadden geen camera bij de hand. Toen we uiteindelijk een foto wilden maken, vlogen de grote vogels weg. Gelukkig bleven ze nog even bij het resort en kon ik nog een paar mooie foto's van ze maken. Ook van een soort giga ooievaar met grote snavel die op een ander boothuis de wacht hield.

Toen ik weer terugkwam bij het huisje, werd Stan net wakker. We hebben nog heerlijk een uur op het balkon gezeten, rondkijken, bouwen met zijn Thaise nep-lego en goed insmeren met Deet. Nu de zon begon te verdwijnen, kwamen de eerste muggen tevoorschijn. Dat is dus het nadeel van het mooie droge weer: de muggen zijn niet weggespoeld en komen in grote getale tevoorschijn. Nog erger werd het toen we zaten te eten en het echt donker werd, hele zwermen muggen bestookten ons. We zijn met onze borden naar binnen verhuisd. Mijn benen zitten toch weer vol muggenbulten en ook Christiaan en Stan hebben steken opgelopen. Nu (10 uur) zitten we nog buiten, maar wel met lange mouwen en broek aan, ondanks de nog bijna 30°C., de warmte blijft lekker hangen. Om ons heen is het weer een concert van kikkers en insecten. De bull-frog van gister is niet meer hoorbaar aanwezig, maar er zijn genoeg andere bijzondere geluiden te horen. Overigens konden we tot een half uurtje geleden nog meegenieten van een karaokeshow in de buurt, dat klonk niet best.

Morgen rijden we weer terug naar Bangkok, hopelijk weer zonder regen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten