dinsdag 10 september 2013

Terug in Bangkok - met heel veel regen

Vanmorgen werden we wakker met weer een heerlijk zonnetje. Nog even konden we genieten van ons heerlijke resort, waar we nu de enige gasten waren. We heben de koffers weer ingepakt, heerlijk ontbeten en na een laatste keer 'visjes kijken, visjes mooi', zijn we aan de terugweg naar Bangkok begonnen. Het eerste deel van de reis ging heel voorspoedig. Stan vindt autorijden inmiddels hartstikke leuk en het was erg rustig op de weg, dus we konden zonder problemen twee uur doorrijden. Bij Samut Sakhon, nog 60 km voor de luchthaven, hebben we het gps-systeem weer om een toeristische attractie gevraagd. Ze gaf aan dat we vlakbij een rivier zaten, dus hier zijn we naar toe gereden. Helaas bracht ze ons naar een industriegebied waar de rivier gebruikt wordt door de voedselverwerkende industrie, geen leuke plek om de benen te strekken. Gps wist ook een Nationaal Park in de buurt te vinden, dus hebben we die route laten berekenen. Ondertussen zag Christiaan een grote M boven de weg en daar hebben we gecheckt of het eten hetzelfde smaakt als in Nederland. Lekker hoor!

Helaas was het gps-systeem weer niet echt behulpzaam. Ondanks dat ze ons over prachtige weggetjes door het Thaise leven loodste, kwamen we niet bij een park uit. De route stopte nu bij een huisje. Vlak voor 'onze bestemming' zag ik een grote liggende boedha, dus daar zijn we even naar toe gereden. Net als bij meerdere boedha's en tempels die we hebben bezocht, werd er gerenoveerd. Hier was men begonnen aan een grote 'wihan' om de boedha heen. Eigenlijk gewoon een afdak. Een monnik en een andere man kwamen op ons af met tekst en uitleg. Helaas konden we niet de hele boedha zien, maar het beeld is wel imposant. De monnik nam mij mee naar de naastgelegen tempel, waar het leven van boedha in tekeningen is beschreven. Vergelijk het met het leven van Jezus in de gemiddelde Nederlandse kerk, maar dan met kinderlijke tekeningen. Wel heel mooi!

Bij de tempel liepen niet alleen verschillende monnikken in hun oranje gewaden rond, maar er woont ook een gezin met een jongetje van Stan zijn leeftijd. Stan en het mannetje hebben gespeeld met wat autootjes en ondertussen kregen ook wij wat te drinken aangeboden. De vrouw was bezig met een fruitsalade en heeft me allerlei vruchten laten zien en proeven waar ik het bestaan niet van kende. En Christiaan? Die ging even een sigaretje roken met een van de monnikken. Toch weer een leuk uitstapje bij een tempel, die we natuurlijk wel hebben gesponsord voor de nieuwbouw van het dak.

Op de weg terug naar de snelweg zagen we nog een mooie tempel van hout, dit zag er ook erg mooi uit. Weer op de snelweg aangekomen, werden de luchten weer dreigend. Vlak voordat we de ringweg om Bangkok bereikten, barstte het noodweer los. Regen en onweer en natuurlijk erg slecht zicht zorgden ervoor dat we lange tijd niet hard konden rijden. Er waren een paar ongelukken gebeurd en het was nogal druk, dus we hebben toch een uur langer gereden dan de bedoeling was. Het voordeel was wel dat Stan rustig kon doorslapen.

Via Agoda had ik een hotel geboekt bij de luchthaven, zo kunnen we makkelijk de auto terugbrengen en zijn we donderdag snel op 't vliegveld. Het hotel stond in het gps-systeem maar weer kon het systeem het niet nalaten om ons een stukje niet-toeristisch Thailand te laten zien. We reden door een achterafstraatje dat er werkelijk niet uitzag. De huisjes waren aan elkaar gebouwd en zagen er onbewoonbaar uit, ondanks dat er toch heel wat mensen wonen. De open ruimtes tussen de gebouwtjes zijn ingericht als vuilnisbelten, het was een grote puinhoop. En te midden van de puinhoop ligt dan wel een moeras met prachtige bloemen. Om toch het hotel te kunnen vinden, hebben we het adres ingevoerd en nu zagen we wel borden van The Paragon Inn Resort. Helemaal aan het einde van het straatje ligt dit hotel. De kamers liggen op de eerste verdieping, met daaronder ruimte voor de auto. Met een mooie tuin, zwembad en restaurant voelt dit resort nog steeds als vakantie.

Na een drankje op de kamer hebben we de auto leeggehaald en de eerste koffer ingepakt. Helaas is de laundry service hier heel veel duurder dan we 'gewend' zijn, dus we nemen toch maar vuile was mee naar huis. We hebben hier heerlijk gegeten, kip met cashewnoten in saus en kip met zoetzure saus zijn onze favoriete gerechten en die smaakten hier erg goed. Stan eet het liefste kale witte rijst. Op de foto zie je Stan voor het eten spelen, met op de achtergrond het zwembad. Na het eten, toen het weer iets droger werd, hebben we de zwemkleding aangetrokken en zijn het koude water ingegaan. Jammer genoeg is het prachtig aangelegde zwembad niet voorzien van een ondiep gedeelte voor kinderen. Na een half uur met Stan te hebben 'gezwommen', was het bijna bedtijd. Na een kopje koffie en een Bumba filmpje ging Stan in zijn tent. Bij het restaurant hebben wij plannen gemaakt voor ons bezoek aan Bangkok morgen, we gaan weer een bootje opzoeken!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten