donderdag 25 juni 2015

De mooiste route door Montana

Vooraf had ik diverse artikelen gelezen over Highway 89, wat als scenic byway een hoogtepunt van Montana is. Wij vonden de route ook erg mooi, maar in vergelijking met de route van vandaag was de 89 gewoon leuk. De route van West-Yellowstone naar Bozeman, de 191, is nog vele malen mooier. Door prachtige bergen die soms als een canyon zo dicht op elkaar staan, langs mooie valleien, waaronder een stukje Yellowstone en door een prachtig groen bos, we hebben ons geen moment verveeld in de camper. De weg volgde de Gallatin rivier en daar hebben we ook langs gepicknickt voor de lunch. Rond 10 uur reden we pas weg van de camping en om 11 uur was Mats alweer klaar in zijn maxicosi. We reden net voor Bigsky, een van de weinige dorpjes op de route, dus daar zijn we even gestopt. Bij een tankstation was een winkeltje en daarachter een soort snackbar. Om 11 uur zaten de Amerikanen al aan de vette hap, wij begonnen rustig met een kop koffie en koek. We hebben uiteindelijk wel een vette hap besteld, maar dan 'on the go'. Terwijl we op ons eten wachtten, werden we aangesproken door een paar mannen uit de buurt, zij lieten Stan foto's zien van hun huis, met de dieren op straat die wij niet hebben gezien: rendieren, grizzlyberen... Om jaloers op te worden, die mensen wonen op zo'n gave plek! Stan was eerst wat bang voor de cowboy, die maar tegen hem bleef praten, maar toen de foto's erbij kwamen vond hij het erg gaaf!

Met twee philly melt steak sandwiches, een bak uienringen en patat met kipnuggets in warmhoudbakken gingen we er weer vandoor. Zo'n 10 minuutjes verderop was een weggetje van de hoofdweg naar de rivier en daar zijn we met eten en picknickkleed naartoe gewandeld. Een prachtig plekje, midden in de natuur. Mensen waren in de rivier aan het vissen, er kwamen kanoërs voorbij en verder was er alleen maar de rust van het bos en de rivier, heerlijk! Het eten smaakte prima en na een uurtje waren we weer opgeladen voor het tweede deel van de reis. Tot aan de Interstate 90 was de weg prachtig mooi, daarna reden we de snelweg op en kwamen we meer in de drukte terecht. Dat wildlife niet altijd mooi is, zagen we bij een ongeval, in de middenberm lagen een kapotte motor en een dood hert...

Tegen 4 uur kwamen we aan in Butte, een mijnwerkerstadje waar veel historische bezienswaardigheden zijn. Vanaf onze kampeerplaats lopen we zo het bezoekerscentrum in en we hebben uitzicht op de oude kopermijnen en een groot standbeeld boven aan de berg. Maar tijd om het stadje verder te ontdekken hebben we niet, we reizen morgen weer verder. Vanmiddag hebben we lekker gerelaxed op de camping, waar uiteraard weer een mooie speeltuin is. 

Ons diner bestond uit zelfgebakken pannenkoeken, natuurlijk wel de echte Amerikaanse dikke variant met maplesiroop. Na het eten hebben we een fikkie gestookt, Stan wordt net zo'n pyromaan als zijn vader. We zitten hier lekker te genieten van het Amerikaanse leven! 
Geen opmerkingen:

Een reactie posten